Ferie, ferie ferie

Dette indlæg indeholder reklame!

Sommeren 2017 var lang, våd og træls, det husker de fleste nok. Mange valgte at rejse sydpå, og for hver gang jeg så et billede af palmestrand, poolvand og solskin steg min egen udlængsel. Men vi kan ikke bare rejse ud. For det første tør vi ikke, i tilfælde af, at Johan får brug for lægehjælp. For det andet kræver forsikringsgodkendelse 2 måneders sygehusfri, og det kommer vidst ikke til at ske foreløbig.

Johans kamp for livet

Sidste år var vi taget som gidsler i vores eget hjem. Sådan føltes det flere gange i løbet af sommeren. Johan kæmpede for sit liv, mod en infektion, som ikke ville slippe sit tag. Hver dag, klokken 8 og klokken 20, bankede hjemmesygeplejerskerne på døren. De var Johans frelsende engle. De kom for at give ham antibiotika i CVK’et (et indopereret drop, som sidder under kravebenet og ind i en af de store blodårer tæt på hjertet).

Johan

3 måneder med antibiotika i CVK var den sidste mulighed for at få slået infektionen ned. Det virkede heldigvis efter planen, men det var 3 hårde måneder. Vi var tvunget til at være hjemme, når sygeplejerskerne kom. Kun en enkelt gang fik vi det arrangeret sådan, at de kom til farmor og farfar i stedet (de bor i samme by som os og derfor var det ikke et problem). Det var da børnenes oldemor døde d. 6/8.

Sygeplejerskerne var søde og professionelle og de gjorde alt hvad de kunne, for at lette stemningen og situationen. Og tiden gik da også. Pludselig var de væk igen.

Sommerferie 2018

Med sidste års “ferie” i skarp erindring,  glædede vi os rigtig meget til en ferie, hvor vi ikke havde stram deadline på hjemkomsttiden. Selv vejret har forstået pointen. Selvom det måske også er kammet en smule over efterhånden.

Vi startede ferien med  5 dage i farmor og farfars sommerhus ved Christiansfeld. Det er et sted vi altid har elsket at være. Det er slow living, panoramaudsigt over vandet, frisk luft og masser af tid. Det var vidunderligt.

Sommerhus

sommerferie 2018

sommerferie 2018

Vi brugte uge 28 på skønne ture ud af huset. Vi besøgte bl.a. min barndomsveninde (og hendes søde familie)i Aarhus, vi fejrede farmors fødselsdag, vi besøgte gode venner i Haderslev og Johan blev sprogvurderet, som alle andre børn bliver, i 3 års alderen.

Det var også i denne uge, at vi første gang blev kontaktet af WOW-park de inviterede os til en sjov og aktiv dag i parken. Det sagde vi selvfølgelig ja tak til. Og vi gik i gang med at planlægge.

Børnefri

I uge 29 tog Marie med farmor og farfar i sommerhus og onsdag, sluttede Johan sig til hende. For første gang i sit liv skulle han sove uden os i 2 nætter. Det var vildt. Men det gik selvfølgelig fint. Marie og Johan

Morten og jeg nød tiden alene, vi spiste lækker italiensk mad på en lille restaurant i Kolding, vi sov længe, vi gik sent i seng og vi slappede af. Det var hårdt tiltrængt.

WOW-park, wow-faktor og nyfortolket skovtur

Nu har vi ramt uge 30, igen i denne uge har vi base i Egtved og bruger dagene på afslapning, udflugter og tid til “at være”.

I går var vi i WOW-park. Det var med bilen fuld af utålmodighed, spænding og forventningens glæde, at vi trillede ind på parkeringspladsen uden for Skjern.

Det ser ikke ud af meget, derude fra parkeringspladsen, men man skal ikke lade sig narre.

ankomst

Frem til 1973 fungerede Løvstrupgaard som børnehjem, og det er faktisk her, historien starter. Brødrene Jacob og Aage Hindhede er nærmest vokset op i skoven, hvor parken i dag ligger, fortæller Aage, med sådan en begejstring, at man næsten kan se det for sig. Deres mor arbejdede på børnehjemmet, indtil hun blev gift med deres far, og flyttede til slægtsgården i Højmark, hvor Aage nu bor med sin familie.

Det er meget tydeligt, når man snakker med Aage, at man snakker med en ildsjæl, som virkelig brænder for det, han laver.

Stedets historie, og den entusiasme, som er lagt i det, giver stedet en helt særlig ægthed, som man ikke finder ret mange steder i de danske forlystelsesparker.

En fond til børn med trange kår.

Børnehjemmet lukkede i  1973 og ejendommen ejes nu af en fond, der støtter børn med trange kår. Det store areal består af 50 hektar skov og 100 hektar landbrugsjord, som gennem bortforpagtning til lokale bønder, alt sammen er en del af fondens indtjening. Bygningerne til gengæld, stod tomme i mange år og var egentlig bare en ekstra udgift for fonden, indtil Aage og Jacob fik en idé. Inspireret af deres egen barndomsleg i skoven ville de skabe et unikt univers for børn og barnlige sjæle. Det må man sige, at de har gjort!

ankomst

For børn og barnlige sjæle

På hjemmesiden slår de på, at de har aktiviteter for alle fra 2-102 år. Det er en relativt bred målgruppe, og vi var spændte på, om de kunne leve op til det. Johan, med sine motoriske udfordringer, er jo en oplagt testperson til den slags påstande, og det varede da heller ikke længe, fra vi var ankommet, til han strøg til tops mod den første trætop. Så de har altså ret. Alle kan deltage. Om man er høj eller lav, tyk eller tynd, voksen eller barn.

trætopleg

Aage fortalte, under rundvisningen, at de har mange gruppearrangementer i parken, både børnehaver og pensionistforeninger, og vi så da også mange bedsteforældre på udflugt i parken i går. Selv de, klatrede rundt i toppen af træerne.

Selve forlystelsesparken består af 1 hektar parkområde og 3 hektar skov. Man kan klatre op, gå på line, kravle, hoppe, gynge, rutsje og alt hvad hjertet og fantasien ellers begærer. Det hele tager udgangspunkt i skoven, og alle aktiviteter er bygget med en trofasthed og en loyalitet mod det, det er; natur, som skal inspirere til leg.

aage hindhede

aage hindhede

mageløse marie

seje lille supermand

seje lille supermand

mageløse marie

 

træhus

mageløse marie

spisetid

Vi ankom til parken ca klokken 10 og efter 3 timers leg begyndte sulten at melde sig. Vi fortrak derfor til skyggen og til parkens Café.

Man har taget et helt bevidst valg, i parken, om at der ikke skal serveres “frituremad” eller slik lange baner. Man har i stedet prioriteret gode råvarer af høj kvalitet.
Marie ville gerne have en toast, som jo slet ikke bare var en toast. Også her, var der gjort noget ud af tingene, så man ikke bare fik udleveret en tarvelig præfabrikeret pap-toast, som man kender fra mange andre steder.

Lykken var også stor, da hun opdagede at der var slushice, og så endda med hyldeblomstsmag. Man kan vælge mellem to varianter. Ingen neonblå tropesmag eller colavarianter. Kun økologisk saft bruges her. Selv for os voksne, var det en lækker, kold, forfriskning på endnu en varm sommerdag. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har drukket en slushice (og nydt den.)

frokost

Det kommer næppe bag på nogen, at Johan faldt for isene. Hansen is eller Skarø is i bæger. Vi havde heldigvis skiftetøj med til ham, for han var smurt ind i is fra top til tå 😉istid

istid

7 timers leg og latter

Efter frokost og en (meget) kort siesta i en af de mange hængekøjer i parken, var der fuld gang i legen igen.  Det var et kæmpe plus, at vi kunne gå rundt i skyggen fra de høje træer hele dagen, og derfor mærkede vi ikke, at der var 30+ grader.

siesta

Vi brugte i alt 7 timer i parken, tiden fløj afsted. Det kan siges meget kort; vi har haft sæsonpas til Legoland, hvert år siden Marie var 2 år gammel, og så mange timer har vi aldrig kunnet få til at gå derude.

Da batterierne var ved at være flade, fandt Johan en lille træstub og satte sig  til at bygge Æsels hus af små pinde. Og det er bare dét, parken kan. Der er vild leg i trætoppene, der er balancegang på træstammerne, der er troldejagt i troldehulen og endda en stor labyrint, som Marie og jeg havde en supersjov og udfordrende tur igennem. Der er tid til fordybelse og fantasien bliver vakt til live på en helt fantastisk måde.

æsels hus

Det bliver helt sikkert et sted, vi vender tilbage til! Måske lokker vi bedsteforældrene med næste gang 😉

Den eneste anke vi har er, at Aage fortalte, at ét af deres mål er, at børnene skal falde i søvn inden man forlader parkeringspladsen, når man kører hjem. Det var der altså ikke nogen af vores øgler, der gjorde. De holdt til gengæld fest hele vejen hjem og fortalte løs om den fantastiske oplevelse det havde været. Det må være det næstbedste.

Et hvert sted, som får Johan (og Marie) til at smile på denne måde, har vores varmeste anbefalinger!

glad Johan

Snart slutter ferien igen

Nu lakker ferien langsomt mod enden; om 2 ugers tid starter Marie i 1. klasse og hverdagen begynder igen. Inden da kan hun heldigvis lige nå en uges ferie i Risskov, hos mormor og morfar, og endnu en uges akklimatisering hjemme, inden ferien er slut.

*Vi blev inviteret, af WOW-park. Jeg modtager ingen betaling for dette samarbejde, men vores familie fik gratis entre, fuld forplejning og en spændende snak med en af parkens stiftere. Mine ord og holdninger kan ikke købes eller præges, derfor er mine anmeldelser altid 100 % oprigtige.

3 kommentarer til “Ferie, ferie ferie”

  1. Skøn læsning og skønt i har haft en dejlig sommer. Ser ud til at i alle har nydt det til fulde.
    Bliver sgi helt rørt over det.
    De kærligste hilsner herfra 🌸

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen