Undskyld, Marie – del 2

I tog så fint i mod mit første indlæg til Marie. Her får i del 2. Som også indeholder Maries egen fortælling. Tag godt i mod den.

når du deler gør du en forskel

Mit hjertebarn – mit skyggebarn

På den allersidste dag i november fik vi besøg af Hanne. Hanne er teologisk medarbejder ved Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter.
Jeg har faktisk kendt Hanne i mange år. Hun var ungdomsleder, i den ungdomsklub jeg gik i, hjemme i Aarhus. Men denne fredag eftermiddag var det ikke mig, Hanne skulle snakke med. Det var Marie.

Hanne havde spurgt om lov til at interviewe Marie til en artikel, om dét, at have en alvorligt syg søskende. Om det, at være skyggebarn.

Børn og sorg

Marie har altid, heldigvis, været god til at sætte ord på sine tanker, og denne dag var ingen undtagelse.

Vi satte os til rette ved spisebordet, Morten og Johan gik et andet sted hen, for at Marie kunne få lov at snakke med Hanne uden forstyrrelser, og jeg satte mig på den anden side af bordet, og gjorde mit bedste for, at holde mig uden for Maries snak.

Det var svært, at bevare pokerfjæset, for mange af de ting, Marie sagde, ramte mig direkte i solar plexus. Tænk, at min store, lille pige skal forholde sig til de her fuldstændigt vanvittige ting…

Hvis han dør…

En af de ting, der ramte mig allerhårdest var hendes reflektion omkring, at Johan muligvis ikke overlever sin sygdom. Jeg har snakket med hende før, men mere på den praktiske måde omkring, at hun selvfølgelig ikke skal i skole, hvis Johan er så dårlig, at han kan risikere at dø mens hun er væk osv. Jeg var slet ikke forberedt på det, der kom den dag…

“Hvis han dør, så skal vi selvfølgelig sige farvel til ham, og så kunne han godt blive begravet ude i haven, for så kan vi altid lige gå ud og sige hej til ham!”

Det er forkert på alle planer, at Marie er nødt til at tænke de tanker. Det gør ondt, helt dybt ind i hjertekulen.

Men hvor er det vigtigt, at der kommer mere fokus på hende og på alle andre søskende.

Mageløse Marie

Mageløse Marie!

Jeg synes, I skal gøre Marie den tjeneste, at læse resten af hendes kloge ord

>> HER <<

Og så håber jeg, at I vil hjælpe Marie med at sprede budskabet om den, desværre ret oversete, gruppe af børn hun er havnet i. De næststørste tabere i denne her sygdomskamp; De søskende, som rammes både af sorgen over den alvorligt syge bror eller søster, men også af savnet og bekymringen.

TAK !

1 kommentar til “Undskyld, Marie – del 2”

  1. Selvom jeg har læst den artikel før, så rammer den alligevel lige i hjertekuglen 💔

    Kys og kram til Jer, kære Signe. I er de bedste forældre, som Marie og Johan kunne ønske sig ❤️

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen