10 ting du (måske) ikke ved om Johan

Efter en lang , god periode (ok, alt er relativt – Lang for Johan – men 20 dage med rigtig meget overskud og 10 dage med “acceptabelt” overskud), med masser af overskud til latter og leg, har sygdommen igen fået overtaget. Overskuddet er i bund og smerteniveauet i top.

Johan dårlig

Fakta om andet end sygdom

Derfor må det også være det helt rigtige tidspunkt til dette indlæg. Jeg har nemlig samlet 10 ting, som I måske ikke ved om Johan. Og denne gang handler det ikke om sygdom.

Johan og Marie

1: Bedste venner

Ok, det her ved i nok godt …

Johans allerbedste ven i hele verden er … Marie … Selvfølgelig!

Det forhold de to har til hinanden er helt specielt og tæt. Johan savner Marie, når hun ikke er hjemme, og det første, han spørger om når han vågner, er “Hvor er Marie henne??”.

Pommesfritfrans

2: Livretter

Johan er primært sondeernæret og har været det siden 2016, men han spiser lidt.

Hans livretter er, i vilkårlig rækkefølge:

 • Pommes frites
 • Fransk hotdog
 • Pringles med Sour cream & onion (også kendt som grønne chips)
 • Vaffelrør med kakao (også kendt som cigarer)
 • Donuts med lyserød glasur og krymmel
 • Lakridspiber
 • kyllingespyd med BBQ-marinade

Dertil drikker han helst æblejuice eller kakao. Han drikker faktisk meget sjældent vand. Fordi han helst skal have så mange kalorier som muligt.

Johan hat

3: Han sætter sin hat som han vil

Jeg kender meget få mennesker, hvis stædighed kommer i nærheden af Johans. Han er påståelig, insisterende og han VIL SELV! Det er selvfølgelig en fantastisk egenskab, hans sygdomshistorie taget i betragtning. Men ind i mellem er det også en smule frustrerende at diskutere med sin 3-årige, især ting som: “Jeg har ikke blå øjne!”, “Det er ikke mørkt uden for!” osv…

Johan med krøller

4: Krøller eller ej

Johans krøller er et hyppigt samtaleemne. En af de mest typiske “fejltagelser” er antagelsen om, at Johan har krøllerne efter Morten.

Især da jeg var korthåret, hørte vi tit: “Du har da vidst arvet din fars krøller, Johan!” og jo jo bevares, Mortens krøller er svære at fornægte, men faktisk har Johan præcis samme frisure OG hårfarve, som jeg selv havde i 2-3 års alderen. Tro det hvem der kan 😉

Johan fik i øvrigt først krøller da han var fyldt 1 år.

Sommer

5: Vandhund

Johan er en rigtig vandhund, men kun i varmt vand. Han nægter kategorisk at bade på stranden og i almindelige svømmehaller. Til gengæld elsker han karbad med masser af legetøj og den ugentlige svømmetræning i varmt vand med fyssen.

Sorthvid Johan

6: Han er en spasmager

Når Johan har det godt, er han den mest lattermilde og smilende dreng. Han griner, fjoller og laver sjov med os andre. En rigtig humørbombe. Det er så livsbekræftende og energigivende, at se ham smile og grine.

Han har også det mest smittende grin. Sådan et rigtigt børne “kluk-grin”. Og så griner han fuldstændig på samme måde som Marie, når de virkelig griner, begge to.

Johans legeværelse

7: Han er en pilfinger

Han er en forfærdelig pilfinger. Alt skal undersøges og tjekkes ud. Det gælder især elektronik, og han kan ikke gå forbi en knap, uden at trykke på den…

Han har en hel kasse fuld af gamle tastaturer, computere og lignende på sit legeværelse, udelukkende af ovennævnte grund.

rutsjebane

8: Johan er bange for rutsjebaner…

Sidste sommer ville han rutsje ned af rutsjebanen på vores legeplads. I ved, sådan en helt klassisk stålrutsjebane, der bliver rigtig varm når solen skinner… Og det gjorde den jo rigtig meget, sidste sommer.

Halvvejs nede af rutsjebanen brændte han sig på sine (bare) lægge.

Det har resulteret i en gennemgribende frygt for alle slags rutsjebaner. Også dem af plastic, og han VIL ikke rutsje.

Johan i skjorte og butterfly

9: Han går helt vildt op i, hvilket tøj han får på

Johan elsker især at have pænt tøj på, og når vi skal i byen vil han allerhelst have skjorte og “sløjfe” (butterfly) på.

Men også til hverdag skal der være tjek på tøjet og han protesterer højlydt, hvis han ikke får “morgentøj” (som jo, i hans verden må være det modsatte af nattøj) på om morgnen, når han står op.

Nattøj hele dagen, hvem ville ikke elske det? Tydeligvis ikke Johan 😉

10: Han er en helt almindelig dreng på 3 år

Johan er mange ting. Han er alvorligt, uhelbredeligt syg, ja, men han er også en gavtyv, en pilfinger, en spasmager, stædig som et æsel og en rigtig grinebidder.

Han er en charmetrold og han er en selskabspapegøje. Han elsker at møde nye mennesker og han går ind i folk med træsko på.

Men mest af alt, så er han vores ukuelige kriger, som kæmper for retten til et normalt liv (så normalt som muligt). På trods af benhårde odds mod sig.

Han er en inspiration, han er omsorgsfuld og kærlig og sammen med sin søster er han meningen med livet!

5 kommentarer til “10 ting du (måske) ikke ved om Johan”

 1. Åhhh så skønt et indlæg om jeres dejlige Johan. Dejligt at læse om hvordan han også er. Hans latter nyder jeg på de live stories der lægges op.
  Og nattøj /morgen tøj er pludselig blevet et skønt udtryk, der vækker stof til eftertanke om, hvordan børn opfatter begrebet tøj.
  Tak for deling og take care 🤗🤗❤️❤️💙💙🌞🌞

 2. Sikke et dejligt skriv, og nogle vidunderlige billeder af verdens sejeste krøltop <3

  Og det er netop gået op for mig, at min liste med egne livretter nemt kunne forveksles med et treårig barns 😉

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen