En drikkedunk er vel bare en drikkedunk?

Sponsoreret indhold*
BWT drikkedunk

For et stykke tid siden efterlyste jeg drikkedunke til Johan. Han drikker primært af drikkedunke og helst af nogen med sugerør. Hans malformations påvirkning på munden betyder, at det er rigtig svært for ham at drikke af glas.

Stædighed længe leve

Johan har længe foretrukket denne type drikkedunk fra Happy Cloud, men de 4 han havde var så slidt at de skulle skiftes ud. (nogle var revnet efter tab på gulvet (gentagende gange) og andre var bare slidt op.)

Drikkedunk med sugerør
Drikkedunk fra Happy Cloud

Jeg tænkte ikke ét sekund over, at det kunne blive en udfordring at skifte drikkedunke… jeg blev klogere!

Anbefalinger

Jeg efterlyste erfaringer med drikkedunke med sugerør på Instagram og der kom mange anbefalinger (TAK!)

De drikkedunke, der fik flest anbefalinger var Camelbak, Sistema og Sigg.

Samtidig faldt min efterlysning sammen med muligheden for at teste drikkedunke (og filtervandkande) fra BWT og det sagde vi selvfølgelig også ja tak til.

Camelbak drikkedunken

Jeg modtog suverænt flest anbefalinger på Camelbak modellerne. Især deres solide udformning blev nævnt igen og igen og derfor startede jeg med at bestille 3 af dem…

Ikke på vilkår om Johan ville drikke af dem, da de ankom med posten.

Naiv som jeg var, havde jeg smidt de gamle drikkedunke ud, så der gik flere dage, hvor han nægtede at drikke noget som helst… Stædig ? Det tror jeg nok!

Sigg drikkedunkene fra Schweiz

En sød bekendt i Schweiz anbefalede Sigg drikkedunkene. Hendes søn sværger til dem, og hun tilbød at sende nogle hjem til Danmark. Der kom to forskellige (og to til Marie <3) en blå med sugerør og en “almindelig” drikkedunk med selvlysende låg.

Den blå drikkedunk med sugerør blev også afvist blankt.

Men den selvlysende drikkedunk var åbenbart præcis den motivation, der skulle til, for at Johan knækkede koden og begyndte at drikke af almindelig drikkedunk. Hurra! Endelig var der succes med det.

Sistema drikkedunkene

Én drikkedunk er bare slet ikke nok, når det er den primære kilde til væskeindtag vi snakker om, så da den samme, søde bekendte som nævnt ovenover, skrev, at hun havde set en Sistema drikkedunk, der måske kunne bruges, tog jeg endnu en chance.

Jeg bestilte 2 styks – hvis nu…

Det startede på præcis samme måde som med Camelbak drikkedunkene og den store blå fra Sigg. Men ligeså langsomt tøede Johan op overfor de to Sistema drikkedunke – Pyha! Morten var temmeligt træt af at jeg havde brugt en mindre formue på drikkedunke, Johan ikke ville bruge, så det var en stor lettelse 😉

Og selvom jeg argumenterede for, at Marie jo heldigvis kunne bruge de andre, så synes han vidst ikke, at hun manglede så mange nye drikkedunke … 😉

BWT drikkedunk og filterkande

Drikkedunkene /drikkeflaskerne fra BWT ankom midt i vores drikkedunkskrise. Det var godt timet! Den faldt nemlig også i god jord hos Johan.

Vi modtog én drikkedunk til ham, én drikkedunk til Marie og én drikkedunk til mig.

De to børne-dunke har bare en almindelig åbning, lidt større end sodavandsflasker. Det fungerer rigtig fint for Marie, men Johan bliver udfordret på sin skæve mund igen, og spilder nemt mere end han får drukket. Han vil dog gerne drikke af den, hvilket i sig selv er en succes.

Drikkeflasken, som jeg modtog, har et filter indbygget, så man kan have “fyld” i sin vandflaske, uden at det falder ud, når man drikker af den. Det er en rigtig fin idé og det fungerer super godt, hvis man, som jeg, er glad for at have citron (eller lime) i sin vandflaske.

BWT Magnesium Mineralizer filterkande

Filterkanden fra BWT indeholder et udskifteligt filter, som fjerner kalk samt stoffer som bly, klor og kobber, samtidig med at det tilfører mineralet magnesium til vandet. Kanden rummer 2,7 liter vand og dobbeltfilteret kan rense op til 120 liter vand før udskiftning.

På samme måde, som da vi testede BWT Quick & Clean, lavede jeg en test af vandets hårdhed på det vand filterkanden har filtreret.

vandets hårdhed
Test af vandhårdhed af vand fra BWTs filterkande

Billedet taler næsten for sig selv – Vandet er renset, fuldstændig som BWT lover.

Vi har haft kanden med vand stående i køleskabet og jeg har brugt det til at drikke (selvfølgelig), til at lave kaffe med og til at vande blomster med. Vandet smager fint, ligesom det kildevand man køber på flaske, og der er faktisk også smagsforskel på kaffe lavet af det filtrerede vand og vand direkte fra vandhanen.

De eneste anker vi har mod kanden er, at den er grim (undskyld, men det er den!), den er tung og det tager lang tid at fylde den med vand.

Det er småting, og vi er glade for den 🙂

Hvis du vil læse mere om BWTs kande og drikkeflasker, kan du hoppe ind på Momstertest hvor der for nylig er udgivet en anmeldelse af netop disse ting.

Konklusion på test af drikkedunke

Konklusionen på vores “hjemmelavede” test af drikkedunke må være:

1: Tro ALDRIG, at Johan bare accepterer en ny drikkedunk … Jøsses for en stædighed 😉

2: Johan er blevet gladest for dino-dunken fra Sigg og de to med sugerør fra Sistema

3: Marie er heldigvis rigtig glad for alle de andre drikkedunke 😉

* filterkande og drikkeflasker er modtaget til test fra BWT. Jeg modtager ingen betaling for dette samarbejde, men må beholde både kande og drikkeflasker efter endt test. Mine ord og holdninger kan ikke købes eller præges, derfor er mine anmeldelser altid 100 % oprigtige.
Drikkedunkene fra Sigg er modtaget i gave.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen